Ondernemerschap

Leren om je kansen te zien en ze te benutten!

Wij geloven dat ondernemers de wereld vormgeven. Ondernemers weten wat ze willen, komen in actie en zetten door. En zo kleuren zij ons leven. Daarom geloven wij dat ondernemerschap het allerbeste middel is om jezelf voor te bereiden op jouw toekomst.

Bij Talent World College leer je ondernemen dóór te ondernemen. Waar je in de praktijk aan de slag gaat met het talent dat jou uniek maakt. Niet langer alleen de theorie van een lesboek onthouden! Je ontdekt wie je bent, wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken. Daardoor ben jij in staat je eigen toekomst te realiseren met een ondernemers- en economisch diploma op zak, een eigen bedrijf en de nodige werkervaring.

FASE 1

ONTWIKKELEN BASISVAARDIGHEDEN EN ONDERNEMENDE HOUDING

Het 12 maanden durende programma waarmee je aan de slag gaat, is opgebouwd uit twee fases van ieder twee kwartalen. In fase 1 leer je de basisvaardigheden en -houding die jij nodig hebt als ondernemer. Elke 6 weken ga je aan de slag met in totaal 9 projecten (vakken) ten gunste van je eigen bedrijf. Ieder project bestaat uit een uitdagende praktijkopdracht (de missie - in jouw businessplan) en daarop afgestemde leerdoelen waarin de kernvakken aan bod komen.

Elk project sluit je af met een presentatie en feedback van je collega’s, en je business coaches. Ook werk je in deze fase hard aan je talen, Nederlands, Engels en Spaans. In het laatste project trek je alles wat je geleerd hebt uit de kast, om samen met je team een evenement te organiseren en financieren.

FASE 2

VERDIEPEN EN PROFESSIONALISEREN VAN JE VAARDIGHEDEN

In fase 2 ga je aan de slag met waar het allemaal om gaat: je eigen onderneming opstarten of ondernemen in je familiebedrijf. In het echt, met echte klanten, echt geld en echte belastingen. Tijdens fase 2 professionaliseer jij je vaardigheden als ondernemer en laat je zien dat jij die beheerst door ze in de beroepspraktijk succesvol toe te passen.

De praktijk waarin jij werkt is daarbij leidend. Dat betekent dat jijzelf jouw doelen en de weg daar naartoe bepaalt, afhankelijk van jouw ondernemende activiteiten. Talent World College ondersteunt jou daarbij middels een praktische structuur waarbinnen je jouw leerproces zelf vormgeeft, en biedt intensieve coaching en expertise.

ONDERNEMEN MET JE EIGEN START UP

Tijdens de specialisatie "ondernemen met je Start UP" krijg jij de vrijheid om je eigen ondernemersdroom te realiseren. Je richt daarbij je eigen bedrijf op en zet je zelfgekozen product of dienst in de markt. In de verdiepingsperiode bouw je jouw talenten maximaal uit en laat je zien dat jij succesvol kunt ondernemen.

ONDERNEMEN IN HET FAMILIEBEDRIJF

Tijdens de specialisatie "ondernemen in je familiebedrijf" werk je in een klein team aan uitdagende opdrachten van andere aangesloten familiebedrijven.

Zo ervaar je hoe familie-ondernemerschap op verschillende manieren wordt toegepast. In de verdiepingsperiode investeer je al het geleerde in je eigen familiebedrijf.

 

Aanmelden intake/adviesgesprek

Wil je je aanmelden bij Talent World International, laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om samen een intakegesprek te plannen. Bel met het secretariaat: 085-0605137 of meld je online aan.

Intakegesprek

Een intakegesprek is een kennismakingsgesprek waarbij we samen kijken of we goed bij elkaar passen. We kijken naar je motivatie, vooropleiding en welke verwachtingen jij van de trajecten hebt. Wij stellen het op prijs als één van je ouders bij dit gesprek aanwezig is. Een intakegesprek duurt maximaal anderhalf uur.

Advies gesprek

Een adviesgesprek is een gesprek waarin we samen kijken welke opleiding bij jou past. We kijken naar je motivatie, vooropleiding en welke verwachtingen jij van de opleidingen hebt. Wij stellen het op prijs als één van je ouders bij dit gesprek aanwezig is. Een adviesgesprek duurt maximaal anderhalf uur.

CONTACT  ONS

ONZE LOCATIE

Twentestraat 26

3083 BD Rotterdam (Zuid)

Tel:  +31 85 06 05 137 | +31 6 25 09 23 86

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Wij gaan graag met u in gesprek!

Bericht ontvangen!